Låne penger

Låne 500.000 kroner uten sikkerhet

Dersom du trenger å låne 500.000 kroner, er det viktig å finne det billigste lånet for deg. Dette skal vi hjelpe deg med i denne artikkelen.

For langt å lese? Les sammendraget!

  • Du trenger ikke å oppgi hvorfor du skal låne penger, men det er smart å tenke over det.
  • Sammenlign forbrukslån fra mange banker med en lånemegler.
  • Lag et budsjett for å se om du har råd til lånet.

Hvorfor trenger du et lån på 500.000 kr?

Det finnes en rekke årsaker til at man trenger å låne penger. Når det gjelder forbrukslån eller andre lån uten sikkerhet, trenger du dessuten ikke å grunnlegge hvorfor du skal låne penger. Likevel er det smart å tenke gjennom hvor mye penger du faktisk trenger å låne, i tillegg til årsaken.

Forbrukslån og smålån uten sikkerhet kommer med en høyere rente enn for eksempel et boliglån. Det vil si at kostnaden ved å låne et såpass høyt beløp som 500.000 kroner, vil være betydelig.

Låne 500.000 uten sikkerhet

Dersom du eier egen bolig, kan du ta opp lån og samtidig bruke boligen som pant eller sikkerhet for lånet. Da må du imidlertid ha mindre enn 85% belåningsgrad, ifølge utlånsforskriften i Norge.

Dersom du har et boliglån, kan det være du er nødt til å øke lånet. Slik har du mulighet til å låne med sikkerhet.

Se vår oversikt over lånetilbydere

Kanskje har du ikke mulighet til dette? Da kan du søke om et ordinært forbrukslån. Her er det ingen krav om sikkerhet, så dette lånet kan alle søke om.

Sammenlign lån fra mange banker

Banker og andre tilbydere av lån behandler alltid hver og en søknad individuelt, dette er de pålagt av finanstilsynet. Dette er årsaken til at bankene ikke kan tilby en fast rente.

Banken fastsetter renten etter hvor stor risiko de vurderer at de tar ved å låne ut penger til nettopp deg. Derfor kan to personer som søker om samme beløp til samme bank, få tilbud om forskjellig rente.

Skal du finne den beste banken for et lån på 500.000 kr for deg, bør du gjøre dette:

  • Søke til en rekke banker hvor du legger inn samme beløp og nedbetalingstid
  • Sammenligne alle lånetilbudene du får i retur
  • Velge banken som tilbyr den laveste effektive renten

Det er den effektive renten som inkluderer alle kostnader ved lånet, som for eksempel etableringsgebyr og termingebyr. Den effektive renten gir med andre ord et bilde av den reelle kostnaden og gir det aller beste sammenligningsgrunnlaget.

Bruk en lånemegler når du skal låne en halv million kroner

Mange synes søkeprosessen høres vanskelig ut med tanke på hvilke banker man bør søke hos. Derfor er vårt tips å søke hos anerkjente aktører som for eksempel Zensum, Uno Finans eller Lendo.

Husk også at det ikke koster noe å bruke en lånemegler, og det er helt uforpliktende. Lånemeglerne tjener penger i form av provisjon fra bankene.

En lånemegler bistår med å sende lånesøknaden din til en rekke banker på en og samme tid. Du trenger med andre ord bare å fylle ut én søknad, så vil du få mange tilbud i retur.

Bruk en lånemegler
Bruk en lånemegler for å skaffe så mange tilbud som mulig.

Skal man finne en ulempe ved å bruke en lånemegler, så kan det være at lånemegleren bare sender ut søknaden din til sine egne samarbeidsbanker. På en annen side har de beste lånemeglerne opptil 25 samarbeidsbanker, det er gjerne et større antall banker enn det man sender søknader til alene.

Lag et budsjett

Dersom du ønsker å låne penger, er det en god idé å sette opp et budsjett på forhånd. Her fører du inn alle inntekter og utgifter som du har. På denne måten ser du hvor mye penger du har til overs hver måned og hvor mye penger du har råd til å låne.

Hvor dyrt lånet vil koste per måned avhenger av størrelsen på lånet, renten du får og nedbetalingstiden du velger. Husk at jo raskere du betaler ned lånet, jo billigere blir lånet.

Låne penger
Med et budsjett kan du se hvor mye lån du har råd til å ta opp.

Samtidig er det viktig å velge en nedbetalingstid som er realistisk slik at du ikke får betalingsproblemer. Ser du en måned at du kan betale ned mer på lånet, så bør du gjøre det.

Her finner du de beste lånetilbudene

Ofte stilte spørsmål

Hvilken bank gir lån med betalingsanmerkning?

Banker som Okida, Bank2 og Instabank er noen av aktørene som tilbyr lån med betalingsanmerkning. Disse bankene fokuserer hovedsakelig på refinansiering av gjeld som har ledet til betalingsanmerkninger og inkassosaker.

Kan hvem som helst ta opp lån?

Ja, i bunn og grunn. Når du har fylt 18 år kan du få et lån, selv om det kan være litt utfordrende. Mange banker setter en aldersgrense på 23 eller 25 år for lån, men det finnes altså noen få banker som tilbyr lån til 18-åringer.

Kan man få lån selv om man har inkasso?

Ja, det finnes banker som tilbyr lån med inkasso. Det er imidlertid ikke et bredt utvalg av muligheter, men det kan la seg gjøre.