Lån uten sikkerhet – billig eller dyrt?

Når det kommer til pris er ikke et lån forskjellig fra andre produkter. Noen ting er dyrt, mens andre ting er billigere.

Dersom du har vært på shopping og handlet på tilbud, er du nok klar over at det er lurt å sammenligne priser hos flere butikker. Dette er også trikset når det kommer til å låne penger.

Enkelte lån uten sikkerhet er som sagt billigere enn andre. Det er imidlertid vrient å være hundre prosent sikker på om man har funnet et billig lån dersom man ikke er klar over hva prisnivået er når man skal søke om et lån. Det er grunnen til at mange ønsker å bruke en låneagent når de ønsker å ta opp et lån uten sikkerhet.

Hensikten med å bruke en låneagent, er at låneagenten sammenligner prisnivået på ulike lån for kunden. Den samme kunden kan sende inn lånesøknader via låneagenten, da vil den ene lånesøknaden sendes til flere ulike banker. Du har større sjanse for å få et billig tilbud dersom du søker hos flere banker, og det er slik du i praksis sikrer deg det beste forbrukslånet.

Så fort banken får søknaden fra låneagenten, vet de automatisk at det er stor konkurranse fra andre banker om å få akkurat deg som kunde. Dermed kommer bankene til å strekke seg langt for å gi deg det beste lånetilbudet. Ikke glem at alle søknader er uforpliktende.

En søknad gir flere tilbud

Deretter vil låneagenten få flere gode lånetilbud fra bankene, da starter sammenligningen. Her må låneagenten undersøke både nominell og effektiv rente, lånesum, tilbakebetalingstiden, gebyr og andre diverse kostnader i forbindelse med lånet. Når man får tatt en samlet vurdering av alt dette, vil man se hvilket lån som er billigst.

Refinansiering

En stor fordel med lån uten sikkerhet er du kan benytte beløpet du låner til hva som helst innen lovens rammer. Her i Norge velger de aller fleste å bruke pengene på forbruksvarer, regninger eller turer til utlandet. Noen velger også å bruke refinansiering av forbrukslån eller smålån.

Å refinansiere kan være et godt alternativ for personer som allerede har tatt opp forbrukslån eller har en form for dyr kredittgjeld. Ved å refinansiere kan man senke kostnadene som følger med lånet, slik reduserer man de månedlige utgiftene.

Et refinansieringslån kan du benytte til å betale ned gamle låneavtaler, og heller samle all gjenværende gjeld i et nytt lån hvor du får en lavere rente. Du vil også få en bedre oversikt over dine gjeldsavtaler og månedlige utgifter når du bare får en faktura månedlig. En refinansiering er i tillegg en smart måte å få en bedre økonomi på dersom du har flere kostbare smålån.

Bankens trygghet spiller inn på renten du får

Å låne ut et lån med sikkerhet gir en lavere rente og er tryggere for bankens del. Dersom lånet ikke er sikret vil banken ta på seg en langt større risiko. Det er også grunnen til at lån uten sikkerhet har en høyere rente enn lån med sikkerhet. Banken er nødt til å kompensere for den økte risikoen når du skal låne penger.

Skal du likevel ta opp et lån uten sikkerhet vil søknadsprosessen være smidigere. Du må gjennom langt mer papirarbeid ved et lån med sikkerhet. I tillegg må låneavtalen sendes fram og tilbake med banken, samt pantedokumenter som må bevitnes og signeres.

Et lån uten sikkerhet kan signeres på nett, og prosessen med å betale ut pengene til kundens konto begynner så fort dette er gjort.

Du har sikkert kommet over begrepet lån på dagen? Et lån uten sikkerhet kalles noen ganger lån på dagen, men i realiteten vil det ta noen virkedager før pengene er inne på kontoen din.