Skal du på en etterlengtet ferie i sommer? Dette bør du gjøre før du søker om ferielån

Er du en av veldig mange som skal på en etterlengtet ferie etter flere år med pandemi, og som vurderer å ta opp ferielån for å finansiere turen? Da bør du lese videre.

Det er viktig at du er bevisst på hva din egen privatøkonomi tåler og ikke tåler. For at din økonomi skal kunne håndtere et ferielån uten sikkerhet bør den ha tilstrekkelig med slingringsmonn. Det er veldig fristende å realisere drømmeferien med et lån, derfor er det viktig å gjøre nøye vurderinger på forhånd.

Den beste måten å gjøre dette på er å se på hvor mye penger som står igjen når du har betalt faste utgifter. I praksis er dette de midlene du har igjen til å dekke ferielånet som du planlegger å ta opp.

Ikke glem å vurdere grundig lengden på nedbetalingstiden for ferielån. Det beste vil være å ha denne så kort som mulig slik at du unngår høye renteutgifter som kan tære på privatøkonomien over en lang periode.

Ta en god titt på markedet for ferielån

Det finnes veldig mange forbrukslåntilbydere på markedet i dag. Alle kjemper om å få deg som kunde. Du kan dermed belage deg på å bli overøst med mange fristende tilbud, men husk å ikke gå for det første og beste.

Før du begynne søknadsprosessen om ferielån er det lurt å bli kjent med lån uten sikkerhet og markedet for denne låneformen. Her bør du finne ut hva slags rentetilbud du kan regne med å bli tilbudt, i tillegg til hvilken fleksibilitet de ulike låntilbyderne kan tilby deg.

Tips: Sjekk om reisen du skal på kan bli billigere med et reisekort!

En god måte å skaffe seg oversikt på er ved å bruke en anbudsside. Da trenger du bare å fylle inn opplysninger om deg selv og den lånesummen du ønsker å ta opp, i retur får du flere tilbud. Dette er tjenester som ikke koster noe som helst og i tillegg er det helt uforpliktende.

Betal ned lånet ditt så raskt som mulig

Bestemmer du deg for å ta opp ferielån denne sommeren bør du ha en gjennomtenkt plan på hvordan du skal betale lånet ned. Da er det både lønnsomt og lurt å lage en nedbetalingsplan før du starter låneperioden.

Her kan det være smart å benytte seg av en lånekalkulator kombinert med et månedsbudsjett du kan sette opp, dette for å lage en best mulig strategi. Det er viktig at du er realistisk når du setter opp månedssummen til nedbetaling av lån.

Som tidligere nevnt er det billigst å kvitte seg med lånet med en gang. Da bør du sette deg som mål å gjøre det. Vurder også lånekostnadene opp mot verdien av ferien du bestiller deg. Det er aldri gøy å sitte igjen med gjeld etter en ferie som ikke var verdt ekstra utgifter.

Ferielån er et forbrukslån

Ferielån uten sikkerhet er det samme som forbrukslån, og det finnes noen kriterier du må oppfylle før du kan søke om et forbrukslån, blant annet disse:

  • Du må ha fylt 18 år, noen krever imidlertid høyere alder for å søke om forbrukslån. Det vanligste er mellom 20 – 25 år.
  • Kan du skilte med fast inntekt? som regel må man ha mellom 120.000 kroner og 280.000 kroner i fast inntekt som krav.
  • Du må være folkeregistrert i Norge, og ha norsk statsborgerskap for å søke om forbrukslån.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller inkasso, men det finnes noen få unntak.