Hva er et lån uten sikkerhet?

Låne penger med betalingsanmerkning

Mulighetene for å få innvilget et lån med betalingsanmerkning ligger der, men det er aldri en garanti. Vanligvis må du ta opp lån med sikkerhet i bolig eller søke med en medlåntaker for å få lån med betalingsanmerkning.

Hva er et lån med betalingsanmerkning?

Dette er et lån som blir innvilget til personer med en eller flere betalingsanmerkninger. I et slikt tilfelle handler det om et lån med sikkerhet, som for eksempel et omstartslån. Her vil banken ha sikkerhet i boligen til låntakeren.

Husk at ikke alle banker og tilbydere tilbyr lån med betalingsanmerkning.

Hva kreves for å få lån med betalingsanmerkning?

Bankenes krav for at en lånesøker skal få innvilget et lån med betalingsanmerkning kan være noe individuelle med omfatter i all hovedsak disse kravene:

·  Du må være gammel nok, hos de aller fleste bankene betyr det at du må være mellom 18 og 25 år.

·  Det er viktig at du har en god betjeningsevne.

·  Mulighet til å stille med sikkerhet i eiendom, det trenger ikke å være din egen bolig.

·  Norsk bostedsadresse de siste tre årene.

·  Den samlede gjelden kan ikke være høyere enn fem ganger inntekt.

Det er altså flere faktorer som må være i orden før banken kan innvilge et lån med betalingsanmerkning til deg. En viktig faktor er at du må være gammel nok til å få lån, her har bankene forskjellige aldersgrenser.

I Norge er aldersgrensen for lån, 18 år i noen banker, men hos andre banker kan den være på både 21, 23 eller 25 år. Det viktigste er uansett at du er blitt myndig, da har du en sjanse til å få lån.

Du må få en god kredittscore fra kredittsjekken som banken vil gjennomføre når du søker lån. Kredittsjekken tar for seg blant annet inntekt, alder, formue og betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning vil se negativt ut i forbindelse med kredittscoren din og på forbrukslån kalkulatorer.

Får du en lav kredittscore på grunn av betalingsanmerkninger, vil banken få et bilde av deg som en dårlig betaler. Da mener banken at du utgjør en stor risiko med tanke på om du kommer til å betale for deg eller ikke. Det er her kravet om sikkerhet kommer inn.

Er det mulig å få lån på dagen med betalingsanmerkning?

Du kan få et lån på dagen med betalingsanmerkning, men dette kommer veldig an på din livssituasjon. Dersom du har et ønske om å låne penger samme dag for å kvitte deg med betalingsanmerkningen, kan det hende at banken kan betale ut beløpet samme dag.