Unge som tar opp lån

Kan man få forbrukslån på dagen?

Forbrukslån på dagen er mulig i dag, mye på grunn store teknologiske fremskritt de siste årene. Forbrukslån på dagen, eller lån uten sikkerhet på dagen betyr at banken svarer på søknaden din om lån samme dag som du søker. Utbetalingen av lånet kan imidlertid ta lengre tid, og skjer uansett etter at søknaden er godkjent.

Hva er beste måte å sikre seg lån eller kreditt raskt?

Skal du få lån på dagen, er du nødt til å søke om et lån uten sikkerhet. Ved å søke om et lån, kommer banken eller långiveren til å gjøre en kredittsjekk av deg før de raskt gir deg svar på søknaden. Dersom du takker ja til låneavtalen kommer banken til å informere deg om at pengene kommer på konto innen 1-3 virkedager.

Unntaket er dersom du søker veldig tidlig på morgenen på en ukedag og får godkjent søknaden raskt, da kan du være heldig å få utbetalt pengene samme dag, så lenge du signerer med BankID.

Hvor mye må man tjene for å få forbrukslån?

Det vanligste inntektskravet bankene har, er 120.000 kroner i året. Du er nødt til å ha en fast inntekt, selv om denne ikke er spesielt høy. Dersom du akkurat klarer å møte dette kravet, vil du ikke kunne låne det største lånebeløpet på 600.000 kroner.

Kan hvem som helst få forbrukslån?

Ved å se på kravene for å få vurdert en søknad om forbrukslån, kan man se at det ikke nødvendigvis er så enkelt som folk tror. Videre går vi gjennom kravene som stilles og reglene som gjelder.

I dag blir søknader om forbrukslån godkjent eller avslått digitalt på nett automatisk. Når du søker, må du imidlertid oppgi følgende opplysninger:

  • Lånebeløpet du ønsker å låne, fødselsnummer og navn
  • E-post, telefonnummer og eventuelt om du søker sammen med en medsøker
  • Sivilstatus, barn og boforhold
  • Statsborgerskap, ansettelsesforhold og brutto årslønn
  • Eventuelle leieinntekter per måned, boliggjeld og fellesgjeld
  • Studielån, billån, eksisterende lån uten sikkerhet
  • Om du har tenkt til å benytte lånet til å refinansiere eksisterende gjeld

Videre tar banken eller långiveren utgangspunkt i disse opplysningene og gjør en vurdering om du får godkjent forbrukslån eller ikke.

Samtlige banker kommer til å avslå søknaden med en gang dersom de ser at du ikke har økonomisk kapasitet til å betjene lånebeløpet som du søker om. Hvis banken ser at du kan betjene beløpet du ønsker, vil de gjøre en kredittsjekk av deg.

Når det foretas en kredittsjekk, henter et kredittopplysningsbyrå ut likningshistorikken din. Her ser man på inntektsnivå, eksisterende gjeld, betalingsanmerkninger eller inkassosaker, samt andre faktorer som påvirker din betjeningsevne.

Du kan også lese forbrukerrådets sjekkliste før du bestemmer deg for å søke om forbrukslån.

Hvordan ta kredittsjekk på seg selv?

Du kan når som helst kredittsjekke deg selv på nettsidene til et kredittopplysningsbyrå, som for eksempel Bisnode eller Min Experian. Ved å logge inn med BankID, sikrer du i tillegg at ingen kan utgi seg for å være deg. Når du er logget inn finner du alle opplysninger som er registrert på ditt navn.

Ofte stilte spørsmål

Kan man få forbrukslån på dagen?

Ja, det er mulig å få forbrukslån på dagen. Flere banker opererer med raske låneprosesser, og ved å signere med BankID kan du få pengene på kontoen din samme dag.

Hvor fort får man forbrukslån?

Dette avhenger av banken og din økonomiske situasjon. Noen banker kan godkjenne og utbetale forbrukslån innen få timer, mens andre bruke noen dager.

Kan jeg ta opp flere forbrukslån?

Ja, det er mulig å ta opp flere forbrukslån, men det er viktig å være forsiktig. Å ha flere forbrukslån kan føre til høyere gjeld og økonomiske problemer. Anbefalingen er heller å ta opp ett større forbrukslån, enn to mindre forbrukslån.