Forbrukslån på dagen

Forbrukslån på dagen uten sikkerhet

Da bankene henter inn alle nødvendige opplysninger om søkeren automatisk på nett, er det mulig for en bank å gjøre kredittvurderingen på dagen når de får søknaden om forbrukslån på dagen uten sikkerhet.

Mange banker tilbyr forbrukslån på dagen

Det finnes ca. 30 nisjebanker i Norge som tilbyr forbrukslån på dagen i ulike varianter. Enkelte tilbyr smålån uten sikkerhet på opp til 20.000 kroner eller 30.000 kroner, mens over halvparten av bankene har 500.000 kroner – 600.000 kroner som høyeste lånesum.

Med enkelte unntak kan samtlige av bankene utbetale et forbrukslån på dagen.

Tenker du å bruke lånet på forbruk kan du få opp til 5 års nedbetalingsperiode. Nedbetalingsperioden velger du selv, men den kan begrenses avhengig av hvor lav lånesummen er.

Du vil eksempelvis ikke få 5 års nedbetalingsperiode dersom lånebeløpet er 5000 kroner.

Sammenlign tilbud ved å bruke Låneutensikkerhet.no

For å finne det beste forbrukslånet bør du benytte deg av en sammenligningstjeneste for å sammenligne de forskjellige bankene og forbrukslånene.

Hos Låneutensikkerhet.no samarbeider vi med 8 forskjellige banker, og du kan potensielt motta tilbud fra samtlige banker. Da er det enklere å finne det beste tilbudet med de laveste rentene.

Fordeler med Låneutensikkerhet.no:

  • Du vil spare masse tid
  • Du sikrer deg et godt sammenligningsgrunnlag
  • Du får råd og hjelp
  • Alle våre tjenester er gratis og helt uforpliktende

Slik er søknaden om forbrukslån på dagen

Søknaden om lån på dagen (Forbrukslån på dagen) er enkel. Banken krever gjerne opplysninger om personnummer, kontonummer, telefonnummer og e-postadresse.

I tillegg må du oppgi lånebeløp og den nedbetalingstiden som du ønsker.

Det kan hende banken ber deg opplyse hva du skal bruke pengene til, til tross for at forbrukslån kan brukes til hva du vil. Dette gjør bankene for å sikre seg at du ikke bruker lånet på noe ulovlig.

Søknadsbehandlingen kan påvirkes av lånebeløpet

Til tross for at det meste foregår automatisk finnes det flere faktorer som kan sinke prosessen. Den aller viktigste faktoren er hvor mye penger du ønsker å låne.

Banker flest vil etter all sannsynlighet kunne godta eller avslå søknaden innen få minutter dersom lånesummen er under 50.000 kroner. I en slik situasjon er det en god mulighet for at alt gjøres automatisk.

Er du i stedet ute etter et beløp på 500.000 kroner i samme bank kan det være at bankens rutiner er at bankens kundebehandlere vil se på søknaden. Dette kan likevel gå raskt, men det må da bli gjort under bankens kontortid.

Så lang tid tar det før du får svar på søknaden om forbrukslån på dagen

I noen tilfeller kan du få svar på søknaden din i løpet av bare få minutter. Noen banker kan finne på å bruke 2 til 4 timer, men så og si alle vil gi deg et svar innen det har gått et døgn.

Bankene opplyser ofte selv at det kan gå mellom 1 til 3 dager fra du sender inn søknaden til den blir innvilget. Dette har mye med hvilken dag du sender inn søknaden på, det er stor forskjell på om du sender inn en søknad på mandag eller en fredag.

Dersom du sender inn en søknad på slutten av uken, kan det være at overføringen av pengene ikke vil skje før mandag.

Dokumentasjon

Dokumentasjon på inntekt er en annen faktor som kan påvirke tidsbruken på en søknad om forbrukslån på dagen. Dersom du ikke har denne dokumentasjonen klar så vil det ta lengre tid før lånesøknaden innvilges.

Bankene krever en slik dokumentasjon hvis lånesummen du ønsker er høyere enn en viss grense.

Bankene har en ganske god oversikt over din inntekt etter å ha foretatt en kredittsjekk, men noen ganger vil banken forsikre seg om at det ikke har skjedd noen endringer.

Andre nødvendige opplysninger som kreves:

  • Siste lønnsslipp, her vil noen banker ha lønnsslipp fra de siste tre månedene.
  • Skattemeldingen din.
  • Godkjent regnskap for de siste tre årene dersom du er selvstendig næringsdrivende.

Disse kravene må fullfylles for å få forbrukslån på dagen

  • Bankene har varierende minstekrav til sine søkere i form av alder og inntekt. Noen banker nøyer seg med at du er 18 år, men de fleste krever at du er 20, 23 eller 25 år.
  • Din årlige inntekt må vanligvis være rundt 120.000 kroner, men dette er veldig avhengig av hvor mye penger du ønsker å låne. Den totale gjelden må uansett ikke overstige fem ganger inntekt.
  • Du som søker må være norsk eller ha norsk D-nummer. Er du utenlandsk er det normalt at banken krever at du har vært bosatt i Norge og betalt skatt i 3 år.

Forbrukslån på dagen med betalingsanmerkning

Dersom du har en betalingsanmerkning må du som regel stille med sikkerhet for lånet. Alternativer til sikkerhet kan være pant i eiendom eller kausjonist.

Dersom du har en betalingsanmerkning vil du normalt sett få avslag på søknaden din. To unntak for dette er når du søker om en refinansiering av den gjelden du allerede har, og når alvorsgraden av anmerkninger reduseres og anses som lav.

Dersom du har inkassosaker på deg vil også dette normalt sett føre til avslag, her gjøres det imidlertid oftere unntak. Også her kommer det an på hvor stor gjelden som har gått til inkasso er samt antall inkassosaker.

Refinansiering på dagen

Man kan også få forbrukslån på dagen til refinansiering av annen gjeld. Forskjellen på å låne til forbruk og til refinansiering, er at det er banken som står for oppgjøret av den gamle gjelden når det kommer til refinansiering. Dermed får du ikke overført pengene til kontoen din.

Da må du få frem i søknaden at du skal refinansiere, samt hvilke kreditorer og beløp det dreier seg om. Når lånet blir innvilget kommer banken til å sjekke med kreditor om at gjelden stemmer. Dette gjøres svært enkelt i dag, og er du heldig kan gjelden innfris samme dag som du sender søknaden.

Ofte stilte spørsmål om forbrukslån på dagen

Hvor raskt får man forbrukslån?

Dette avhenger av banken du søker forbrukslån hos, hvilket beløp du søker om, og din egen økonomi. Dersom du har fremlagt alt av nødvendig informasjon og kredittsjekken viser at du kan innvilges lånet, kan du få forbrukslån samme dag som du søker. Det vanligste er imidlertid en låneprosess på 1-3 dager.

Er det vanskelig å få forbrukslån?

Generelt sett er det vanskeligst for de yngste søkerne. Banker flest opererer med aldersgrenser fra 20 – 25 år, mens et fåtall banker har 18 år som laveste alder.

Kan man få forbrukslån uten fast inntekt?

Ja, dersom du jobber for deg selv og er selvstendig næringsdrivende med en varierende inntekt, kan du få forbrukslån. Da må du sende inn regnskapet ditt for de siste årene, eller vise til skattemeldingen og næringsoppgaven din.