Drømmer du om en fotballtur til England og Premier League? Les hvordan du kan finansiere turen her

I Norge finnes det flere hundre tusen nordmenn som ukentlig benker seg foran TV´n for å se Premier League-kamper. Dersom man elsker fotball, står ofte en fotballtur høyt oppe på ønskelisten til de aller fleste.

Faktisk reiser omkring 100.000 nordmenn over til England hvert år for å se fotball. At man velger å reise nettopp til England skyldes nok nordmenns enorme interesse i Premier League, men mange nordmenn reiser også til land som Tyskland og Italia for å se store kamper og spillere.

Hvordan finansiere en slik fotballtur?

En fotballtur til England koster riktignok en del penger, spesielt om ditt favorittlag er et av de største i Premier League. I tillegg til kampbilletter trenger du også flybilletter og tak over hodet. Transport og mat må også regnes med.

Siden visse kampbilletter er relativt dyre, velger mange å se flere kamper for å få mest mulig fotball ut av turen. I England er det samtidig svært enkelt å reise fra fotballby til fotballby.

Men hvordan skal du finansiere fotballturen? Kanskje har du ikke spart opp penger på forhånd? Da kan den beste løsningen være å ta opp et lån, og de fleste velger å gå for et forbrukslån (lån uten sikkerhet) til slike formål.

Hva bør jeg tenke på før jeg tar opp et forbrukslån?

Her vil det først og fremst være viktig å vurdere den effektive renten. Det er den effektive renten som forteller noe om hva forbrukslånet vil koste. Derfor bør du se etter et lån med en så lav rente som mulig.

Vær obs på at den renten du ser på de ulike tilbydernes oversikt, ikke nødvendigvis er den renten du får tilbud om. Renten du får bestemmes etter at banken har gjennomført en kredittvurdering av deg.

Disse kravene må du møte for å få forbrukslån

Selv om forbrukslån til fotballreisen er et lån uten sikkerhet, har bankene likevel noen generelle krav du må oppfylle for å få søknaden innvilget.

Blant annet må du være minst 18 år for å få et forbrukslån. Noen tilbydere har en høyere aldersgrense, helt opp til 25 år. Samtidig må du vise til en fast inntekt, slik at banken ser at du er i stand til å betjene lånet ditt.

Hvor mye du må tjene i året variere imidlertid mellom bankene. Noen kan kreve minimum årsinntekt på 120.000 kroner, mens andre har en grense på 150.000 kroner.

Samtidig må du ha en norsk bostedsadresse, norsk bankkonto og ingen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Dersom du har slike økonomiske heftelser, vil banken sannsynligvis avslå søknaden din.

Merk at du ikke kan ha et lån som overskrider fem ganger årsinntekt.

Slik foregår søknadsprosessen

Du søker om lån uten sikkerhet på nett, og selve søknadsskjemaet finner du på nettsidene til bankene og tilbyderne. Husk at du øker sjansen for å finne beste forbrukslån ved å søke forbrukslån hos flere aktører på samme tid. Da kan du sammenligne alle tilbudene før du bestemmer deg for det beste tilbudet for ditt behov og økonomi.

Tilbudene blir ikke forpliktende før du har signert avtalen med BankID.