Bruk lån uten sikkerhet til refinansiering

Bruk lån uten sikkerhet til refinansiering

Man må ikke bruke et forbrukslån til forbruk, det kan også brukes til blant annet refinansiering. Skal man tro enkelte banker så kan hele 40-70 prosent av lånesøknadene til forbrukslån i dag være for refinansiering av eksisterende gjeld.  Dersom du sitter med svært dyre lån som tapper deg for penger hver måned, kan det være smart å samle disse i ett større forbrukslån i stedet. Da vil du få flere fordeler, blant annet lavere rente, færre regninger og en bedre økonomisk oversikt.

Snittrenten på et forbrukslån ligger på rundt 13-14 prosent, til sammenligning har kredittkortgjeld og andre smålån en rente på over 20 prosent. Med denne rentedifferansen kan du dermed spare mye penger.

Hvor mye kan jeg låne uten sikkerhet?

I dag kan du låne fra 5000 kroner og helt opptil 600.000 kroner i forbrukslån. Vær imidlertid klar over at din privatøkonomi bestemmer hvor mye du får låne. Desto mer solid økonomi du sitter med, jo mer vil banken låne deg. Her er det viktig at du gjør en selvstendig vurdering. Selv om banker gir deg et stort forbrukslån betyr ikke det at din økonomi tåler å betjene lånekostnadene.

Planlegg nedbetalingen

Det er smart å sette opp et budsjett samt lage en realistisk nedbetalingsplan, det er imidlertid mange som er for optimistiske når det kommer til egen økonomi.

Styr unna bruken av korttidsfinansiering til langtidsfinansiering og tenk over hvilket formål de lånte pengene skal gå til. Spør deg selv om det er mulig å spare opp pengene i stedet. Det er i tillegg smart å bruke en forbrukslånkalkulator når du skal finne det beste forbrukslånet. Det er også et billig alternativ.

Kravene for lån uten sikkerhet

Ikke alle kan ta opp et lån uten sikkerhet, disse kravene har de aller fleste bankene:

·  Du må være over 18-23 år

·  Du kan ikke ha aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger

·  Du må ha en fast inntekt

I tillegg til disse kravene, er det mange banker som stiller et krav om at du har en årsinntekt over et visst nivå, rundt 250.000 kroner. Summen kan likevel variere mellom bankene.