Låne penger

Beste forbrukslån

Hva er det som gjør at et forbrukslån er bedre enn et annet? Her vil de aller fleste være enige i at den effektive renten på forbrukslånet spiller en stor rolle.

Tar man utgangspunkt i 2021 betyr det at et forbrukslån med en effektiv rente på 5,17%, dette er de laveste rentene du kan få på markedet uten å stille med sikkerhet for lånet.

Slik finner du det beste forbrukslånet for din økonomi

Mange har trøbbel med å vite hvor man skal sende søknaden når de er på jakt etter et billig forbrukslån, og dette kan faktisk være den største utfordringen.

Vi har et svært høyt utvalg av banker og nisjebanker i Norge, faktisk så mange som over 30 aktører av lån som bare fokuserer på forbrukslån og refinansiering uten sikkerhet.

Samtidig er det vanskelig å vite hvilken bank som kan tilby deg de beste og laveste rentene. Dette vurderer imidlertid bankene individuelt for hver og en søker.

Kort fortalt er det viktigste her å hente inn tilbud fra så mange banker som mulig, og deretter sammenligne betingelsene fra hver og en av disse.

Benytt deg av en sammenligningstjeneste eller en låneagent for å skaffe deg det beste forbrukslånet

Sammenligningstjenester og låneagenter samarbeider gjerne med et stort utvalg av banker. Ved å sende inn en søknad til en låneagent vil denne videresendes til alle samarbeidsbankene, noe som bidrar til følgende:

– Sparing av tid.

– Du vil få mange tilbud, og ikke minst, et veldig godt sammenligningsgrunnlag.

– Det koster deg ingenting og er helt uforpliktende.

Du kan også oppleve å bli tilbudt bedre lånebetingelser. Bankene konkurrerer om å få nettopp deg som kunde, så fort de får søknaden din fra låneagenten. Hver bank er fullstendig klar over at de har konkurranse, og dette kan derfor føre til at noen banker tilbyr sine beste renter.

Husk at det aldri er uvesentlig hvilken låneformidler du benytter.

Banken bestemmer rentene du får på forbrukslån, men hvorfor gjør de som de gjør?

Dette har en enkel forklaring. Så og si alle banker beregner rentene de skal tilby ut i fra en individuell vurdering av sine søkere. Dette gjøres ved å gjennomføre en kredittvurdering.

Her er de viktigste faktorene:

– Desto bedre kredittscore du har, desto lavere renter får du.

– Dersom kredittsjekken viser at du har en god betjeningsevne kan du få lavere renter.

– Ved å ta opp et stort forbrukslån vil du få lavere renter enn ved å ta opp et mindre lån.

Husk: det vil alltid være billigere å låne penger hvis du har en trygg og god økonomi. Du vil uansett ikke vite eksakt hva rentene blir før banken tar kontakt med deg og gir deg svaret.